معرفی رشته کارشناسی ارشد مهندسی برق
بازار کار
فارغالتحصیلان کارشناسی ارشد برق در گرایش قدرت، پس از اتمام دوره فوق لیسانس خود، میتوانند توانایی محاسبات خطوط انتقال نیرو، طراحی دکلها و پستهای فشار قوی و ضعیف، طراحی و ساخت انواع ترانسفورماتورها و موتورهای صنعتی را پیدا کنند. وزارت نیرو، کارخانجات صنعتی، واحدهای تولیدی بزرگ، نظارت در کارگاههای موتور پیچی و ساخت الکتروموتورهای مختلف و تابلوهای صنعتی، نظارت در سیمکشی و طراحی سیستم برقی ساختمانهای بزرگ از جمله مراکز جذب فارغالتحصیلان گرایش قدرت میباشد.مهندسی برق زیرمجموعهای از مهندسی است که به مطالعه و کاربردهای مرتبط با الکتریسیته، الکترومغناطیس و الکترونیک میپردازد. میتوان مهندسی برق را به دو قسمت عمدهی بررسی و طراحی سیستمهای انتقال انرژی الکتریکی و ماشینهای الکتریکی و یا بررسی و طراحی سیستمهای الکترونیکی نظیر رایانهها، سامانههای مخابراتی، مدارهای مجتمع، رادارها و نظایر آن تقسیم نمود. به بیان دیگر، مهندسان برق از الکتریسیته یا برای انتقال انرژی و یا برای پردازش اطلاعات استفاده میکنند محور اصلی فعالیت های مهندسی برق، تبدیل یک سیگنال به سیگنال دیگر است. که البته این سیگنال ممکن است شکل موج ولتاژ یا شکل موج جریان و یا ترکیب دیجیتالی یک بخش از اطلاعات باشد الکتریسیته یکی از موضوعات جذاب علمی از اوایل قرن هفدهم بوده است.
فراگیرتر شدن استفاده از انرژی الکتریکی و افزایش نیاز به انتقال و نیز پردازش سریعتر اطلاعات، مهندسی برق را به یکی مهمترین و پرتقاضاترین زمینههای مهندسی و صنعت تبدیل کرده است. گر چه رشته مهندسی برق به گرایش هایی تقسیم شده که دانشجو حداکثر در یک زمینه تخصص می یابد اما برنامه های آموزشی طوری تدوین شده که دانشجو را برای کار در هر چهار گرایش آماده می کند و دانشجویان می توانند با قدری مطالعه بیشتر در گرایش های دیگر نیز به کار بپردازند. بازار کار رشته مهندسی برق وسعتی به اندازه تمام وسائل برق دارد و این یک شوخی نیست.
وضعیت ادامه تحصیل کارشناسی ارشد مهندسی برق
هدف خیلی از دانشجویان ادامه تحصیل بعد از مقطع کارشناسی ارشد می باشد. در حال حاضر بستر مناسبی به لحاظ ادامه تحصیل در داخل و خارج از کشور فراهم میباشد. در داخل با توجه به افزایش ظرفیت در مقطع دکتری با کمی تلاش در مقطع ارشد می توان به راحتی در مقطع دکتری ادامه تحصیل داد. برای دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در خارج از کشور را دارند می¬توان به جرات گفت کارشناسی ارشد مهندسی برق جزء بهترین رشته ها در جذب دانشجو از دانشگاه های معتبر دنیا می¬باشد. اگر به دنبال گرفتن کمک هزینه مناسب از این دانشگاه ها می¬باشید سعی کنید زبان خود را تقویت کرده و رزومه مناسبی از خود در مقطع کارشناسی ارشد مهندسی برق بسازید.
زمینه های اشتغال کارشناسی ارشد مهندسی برق
در زمینه اشتغال با توجه به نیاز کشور و جهان به انرژی برق و الکتریسیته همواره مهندس برق از جایگاه مطلوبی در این بخش قرار دارند. هرچند که در چند سال گذشته با توجه به مشکلاتی که کشور را احاطه کرده بود در زمینه اشتغال در داخل کشور مشکلاتی داشتیم که تنها به رشته برق خلاصه نمی¬شد اما امید میرود که رفته رفته در داخل مهندس برق به جایگاه واقعی خود بازگردد. در خارج از کشور مهندسین برق از لحاظ درآمدی و جایگاه اجتماعی جزء بالاترین رشته ها می باشد و مهندسینی که قصد اقامت در این کشورها را دارند بسیار مورد توجه قرار می¬گیرند.
طول دوره و سیلابس کارشناسی ارشد مهندسی برق
طول دوره کارشناسی ارشد مهندسی برق حداقل ٢ و حداکثر ٣ سال بوده و تعداد واحدهای لازم برای فارغ التحصیل ۳۲ واحد درسی است البته از این ۳۲ واحد ۸ درس ۳ واحدی ،۲ واحد سمینار و ۶ واحد پایان نامه کارشناسی ارشد می باشد.(البته ممکنه دانشگاه به دانشگاه متفاوت باشه)…معمولا دانشجویان ۳ ترم رو کلاس و سیمنار را پاس میکنند و بقیه رو به فعالیت های پژوهشی در خصوص پایان نامه اختصاص میدهند.